.jpg)
Harga dari RM10.00/pek
Cara-cara membuat kek coklat Baker's Choise :-
Bahan-bahan :
1 pek tepung kek coklat lembab Bakers' Choice
2 biji telur
1 cawan susu cair
1/2 cawan minyak / butter cair
1 cawan air panas
1 pek tepung kek coklat lembab Bakers' Choice
2 biji telur
1 cawan susu cair
1/2 cawan minyak / butter cair
1 cawan air panas
Cara-cara :
- Satukan semua bahan kecuali air panas
- Pukul dengan kelajuan sederhana selama 2 minit
- Masukkan air panas
- Kacau sehingga sebati & licin
- Masukkan dalam loyang 8" X 8" X 3" yg telah di alas kertas minyak
- Bakar pada suhu 160' selama 45 - 60 minit (bergantung pada oven masing-masing)
- Jika kukus, tutup dengan aluminium foil & kukus dengan api sederhana sehingga masak
- InsyaAllah menghasilkan kek coklat lembab seberat 1.3kg
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
lihatlah...........