SELAMAT DATANG KEPADA PENGUNJUNG2 YANG SUDI KE BLOG SAYA...TERIMA KASIH

Sabtu, 31 Mac 2012

Kek Batik Comot..



Kenapa kek batik ne dipanggil KBC???...hehehe sebenarnye x de ape2 citer pon, just suka2 je.Disbbkan kek ne comot semasa dipotong..tu je la kot.Ok la kat bawah ne kita share resepinye ye....>>>

Bhn2
1 ketul butter (biarkan pd suhu bilik)
1 peket milo kecil
1 tin susu pekat (kalau x nak manis sgt jgn habiskan)
2 pek biskut marie (dipatah 4)
2-4 biji telur (kalau x letak pon x pe)

Cara-cara ;
- Cairkan butter dlm kuali dgn api yg kecil, jgn sampai berminyak.
- Masukkan susu,kacau rata.
- Masukkan pula milo dan kacau lagi
- Pecahkan telur, gaul sebati, pastikan telur betul2 masak.
- Bila nampak agak pekat je , boleh la dimasukkan biskut marie tadi.
- Lepastu gaul cepat sampai betul2 sebati/rata.
- Bila dah sebati semua, boleh la dimasukkan ke dlm loyang yg dialas plastik/aluminium foil, supaya memudahkan proses pengeluaran.
- Simpan didlm peti ais selama 2-3 jam/semalaman.
- Sedia dihidangkan.

SELAMAT MENCUBA.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

lihatlah...........